Header Image

Biljana Stepanović

Nova Ekonomija

Biljana Stepanović je je osnivač i generalni direktor Business Info Group, medijske kuće koja izdaje mesečni časopis Nova ekonomija i nekoliko godišnjih specijalizovanih edicija, ima poslovni portal www.novaekonomija.rs, organizuje domaće i međunarodne B2B konferencije i radi medija treninge za kompanije. Osim toga, Business Skills Centar okuplja grupu poznatih novinara i biznismena koji studentima volonterski drže seminare na različite teme.
Bila je direktor Ekonomist Media Group u vreme kad je ovo bila vodeća ekonomka medijska kuća u Srbiji. Osnovala je i vodila mesečnik “Bankar” u okviru iste grupe. Osnivač je i autor ekonomske emisije « Buđelar » koja je pet godina emitovana na TV B92, zatim emisije „Ekonomija 3“ na TV Vojvodina i „Ekonom i ja“ na RTS-u. Bila je urednik ekonomije na televiziji, radiju i web portalu B 92. Bila je kolumnista dnevnog lista Danas, višegodišnji dopisnik Radija Slobodna Evropa u Srbiji (RFE) kao i glavni i odgovorni urednik mesečnika CorD za strance i diplomate u Srbiji.
Radila je kao ekonomski novinar u nedeljniku NIN. Karijeru je započela u dnevnom listu Borba 1987. kao student, u vreme kad je taj list proglašen za list godine bivše Jugoslavije. Posle upada tadašnjih funkcionera JUL-a u Borbu, zajedno sa najvećim delom novinara, učestvovala je u osnivanju dnevnog lista Naša Borba, u kome je radila do prelaska u NIN.
Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, novinarski smer. Od početka karijere bavi se ekonomskim novinarstvom.