Header Image

Michael Moriarty

AMCNI
Michael Moriarty president AMCNI

G. Moriarty je 30-godišnji stručnjak za industriju sa širokim spektrom iskustava u kablovskoj televiziji i programskim sektorima.

Izveštavajući direktno Edu Carrollu, glavnom operativnom službeniku AMC Networks, Inc., gospodin Moriarty je smešten u Londonu, odakle nadgleda dve operativne podele AMC Networks International.

Od 2006. godine je direktor AMC Networks International – Central Europe, što je tematska programska kompanija sa sedištem u Budimpešti, Mađarska. Preuzeo je dodatne odgovornosti u AMC Networks International – Digital Media Centru 2012. i AMC Networks International – UK u novembru 2014. godine.

Od 2001. do 2006. bio je generalni direktor za investicije i korporativni razvoj za United Pan-Europe Communications N.V. (sada Liberty Global, plc).

Od 1998. do 2000. bio je direktor UPC-a u Mađarskoj. Od 1997. do 1998. godine bio je generalni direktor UPC Slovačke i Rumunije. Bio je i potpredsednik Operacija UPC Centralne Evrope od 1995. do 1997. godine. Pre nego što se pridružio UPC-u, Michael je bio direktor Finansija za Kabelkom u Mađarskoj, koji je bio u vlasništvu UPC-ove matične kompanije Liberty Global.

Pre nego što se pridružio Libertyju, devet godina je držao različite pozicije u Westinghouse Broadcastingu (SAD). Diplomirao je i dobio titulu MBA na Villanova univerzitetu.