Header Image

Predrag Ćulibrk

Telekom Srbija

Predrag Ćulibrk je izvršni direktor Telekoma Srbije

Predrag Ćulibrk rođen je 1968. godine u Rumi, a diplomirao je na odseku za telekomunikacije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 1994. godine.

Po završetku studija, profesionalnu karijeru započinje u Direkciji za razvoj i investicije Telekoma Srbija, tadašnjem javnom preduzeću PTT Srbija. Bio je odgovoran za poslove izgradnje i razvoja transportne mreže, telekomunikacionih servisa i planiranja saobraćaja. Od 2005. godine Predrag Ćulibrk je u Telekomu Srbija obavljao funkciju direktora Sektora za strateško planiranje, a iste godine postavljen je i za direktora Direkcije za strategiju i razvoj. Bio je odgovoran za sprovođenje brojnih novina iz oblasti telekomunikacija i velikog broja projekata iz različitih segmenata poslovanja Telekoma Srbija.

Za generalnog direktora kompanije m:tel BiH, odnosno Telekoma Srpske, postavljen je 18. juna 2007. godine nakon akvizicije od strane Telekoma Srbija. Za pet godina, koliko je obavljao tu funkciju, kompanija m:tel BiH postala je jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u regionu. Kompanija je proširila svoje poslovanje na područje cele BiH, doživela organizacionu i kadrovsku transformaciju i zauzela lidersku poziciju na tržištu telekomunikacija Bosne i Hercegovine.

Za generalnog direktora „Telekoma Srbija“ a.d. imenovan je u septembru 2012. godine. Od tada najznačajniji poslovni rezultati su: sprovođenje organizacionih promena prilagođenih potrebama tržišta, kontinuirano smanjenje stope zaduženosti, sprovođenje aktivnosti u cilјu očuvanja liderske pozicije u svim segmentima poslovanja, snažan rast i razvoj u segmentu multimedijalnih servisa, realizacija velikih razvojnih projekata u cilju unapređenja korisničkog iskustva a pre svega kroz povećanje kvaliteta pružanja usluge fiksnog i mobilnog interneta, započeta a delom i realizovana IT transformacija kompanije pre svega u BSS segmentu i kontinuirano obezbeđivanje stabilnih performansi poslovanja i finansijskih rezultata.