Header Image

Predrag Kurčubić

IPSOS

generalni direktor IPSOS-a

Predrag Kurčubić je rođen 1983. godine u Kragujevcu, gde je završio osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju. U Beograd dolazi na studije psihologije i tu, uz jednu dvogodišnju ‘pauzu’, koju je proveo u Londonu, živi sve do danas. Diplomirao je na predmetu Statistika u psihologiju, obrađujući temu Analize združenih efekata (engl. Conjoint Analysis), koja je tada tek ulazila u arsenal istraživačkih alata i kojoj je, shodno tome, morao dati srpsko ime. Master je takođe završio na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, i to iz Psihometrije.

Celu svoju dosadašnju profesionalnu karijeru proveo je u istraživanju tržišta, i svih skoro 12 godina u Ipsosu (i nekada Strategic Marketingu) – 10 godina u Srbiji, dve godine u Engleskoj, u Ipsos MORI-ju, jednoj od najvećih istraživačkih kuća u Evropi. U srpskoj kancelariji obavljao je sve uloge – od istraživača početnika do generalnog direktora, dok je u Engleskoj, kao najmlađi direktor istraživanja, radio na kompleksnim internacionalnim socijalnim studijama.

Trenutno obavlja ulogu generalnog direktora Ipsos Srbija, najveće istraživačke kuće u Srbiji posvećene ad hoc istraživanjima, i vodi tim od preko 80 ljudi i više od 30 istraživača.

Obožava sport, posebno košarku, društvo i pivo. U slobodno vreme igra košarku i gleda Crvenu Zvezdu.