Header Image

Radomir Lale Marković

TAG Media
TAG Media

Radomir Marković je priznati ekspert za društvene mreže i elektronske medije.

Pored toga što je magistar televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva, Lale Marković je voditelj i urednik popularne televizijske emisije „eTV“, koja donosi najnovije vesti sa IT tržišta, a od 2014. potpisuje i emisiju „eJutro“, apsolutno najgledaniju iz te oblasti u Srbiji. Paralelno sa TV aktivnostima, uređuje i liveTV portal, koji je ujedno i prva internet televizija u Srbiji. Prisustvovao je gotovo svim najznačajnijim IT događajima u zemlji i inostranstvu.

U medijima je profesionalno od 1992 godine a 2004. godine je partnerski osnivao IT TV Produkciju, danas poznatu pod imenom TAG Media, full-service agenciju koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. IT TV je nastala sa ciljem da se brojnim komanijama kao što su Microsoft, SAP, Siemens, IBM, Fujitsu pruži potpuna podrška u kreiranju video sadržaja u svakodnevnim marketinškim i PR aktivnostima. Povećanjem potreba za video sadržajima, klijenti su počeli da dolaze i iz drugih industrija i oblasti – evropske organizacije, filmski projekti, zdravstvo, finansijske institucije is l.

U okviru IT TV Produkcije od 2011. godine počelo je sa radom posebno odeljenje za digitalni marketing i web razvoj, kao servis koji pruža kompletnu podršku kompanijama za nastup na internetu. U klijentskom portfoliju se nalaze renomirane svetske i domaće kompanije, odnosno organizacije: Ministartvo Državnbe Uprave, Direkcije za eUpravu, Microsoft, ASUS, Actavis, CIRSD, Converse, Atos, Hummel, Fudbalski savez Srbije, Olimpijski komitet Srbije i mnoge druge, koje su svoje poslovanje okrenuli komunikaciji na Internetu.

Godine 2014. IT TV Produkcija prerasta u TAG Media, agenciju koja ima zaokruženu ponudu svih digitalnih servisa potrebnih klijentu, a Radomir Marković postaje prepoznatljiv kao jedan od najvećih stručnjaka za online marketinški nastup svake moderne kompanije. Osmislio je i organizoivao veliki broj prezentacija i mentorskih sastanaka sa vodećim menadžerima kako u Srbiji, tako i u inosztranstvu.

Radomir Marković je član International Content Marketing Foruma, globalnog udruženja menadžera i agencija koje se bave content marketingom, novom granom marketinga fokusiranom na produkciju i distribuciju kvalitetnih sadržaja sa ciljem promocije kompanija i proizvoda. Takođe, član je i Srpske asocijacije menadžera, odnosno Američke privredne komore u Srbiji.