Igor Jurić

Igor Jurić
Fondacija "Tijana Jurić"

Rođen 1973. godine u Subotici. Dugogodišnji sportista, igrao je fudbal u klubu „Spartak“ iz Subotice i nekoliko manjih klubova. Po završetku karijere radio je kao trener, najpre u svom matičnom klubu, u Subotici, a zatim i u inostranstvu: u Cirihu i u Briselu.

Nakon tragičnog događaja u porodici vratio se u Srbiju gde je jedan od osnivača softwerske kompanije „Jiway“. Uz to, 2015. godine osniva fondaciju „Tijana Jurić“, u cilju unapređenja bezbednosti dece u Srbiji. U okviru fondacije „Tijana Jurić“ održao je oko 400 radionica, predavanja i tribina za decu, mlade, studente, roditelje i stručne radnike; organizovao je na desetine okruglih stolova, panel diskusija, tribina, stručnih seminara i javnih rasprava na temu bezbednosti dece, organizovao tri stručne konferencije „Bezbednost i odgovornost“, dva dečija etno festivala „Glas anđela“, sproveo dve uspešne akcije javnog zagovaranja i inicirao dve zakonske izmene.

Prošao je obuke za rad sa decom o organizaciji „Child focus“-a iz Belgije, Centra za nestalu i zlostavljanu decu, iz Osijeka, kao i obuku Ministarstva unutrašnjih poslova R.Srbije, osnovni kurs za trenere i specijalistički kurs na temu vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici, visokotehnološkog kriminala, trgovine ljudima i sektaškog delovanja.

Osim maternjeg, srpskog jezika, tečno govori francuski jezik, kojim se svakodnevno služi u poslovnoj komunikaciji.

U poslednje četiri godine odlikovan je različitim priznanjima: uvršten među dvadeset najznačajnijih ljudi u Srbiji ( „Blic“ 2015. god.), „Čovek godine“ (Portal „Mondo“2016 god.), „Čovek godine 2017.“ ( NIN, 2018.), „Komunikator godine“ (Društvo Srbije za odnose s javnošću, 2019).