Krešimir Macan

Krešimir Macan
komunikacijski savetnik i vlasnik agencije Manjgura

Ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i društvene medije vlasnik je i osnivač Manjgure (curica u dubrovačkom dijalektu), jedne od prvih hrvatskih agencija za odnose s javnošću osnovane prije punih 20 godina. Krešo u svaku kampanju donosi iskustvo stečeno godinama bavljenja komunikacijskim menadžmentom. Vodio je komunikaciju prema svim javnostima za brojne domaće i strane investicije, uspješno radio u nizu izbornih kampanja u Hrvatskoj i cijeloj regiji, savjetovao dvojicu hrvatskih premijera,  ali i gradio reputaciju brojnih domaćih brendova.

Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje Ministarstva vanjskih poslova RH (1995).

Krajem 1998. najutjecajniji medij u Hrvatskoj, Hrvatska radio televizija, angažirala ga je kao prvog direktora korporativnih komunikacija i glasnogovornika. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. radi kao komunikacijski savjetnik na tržištu, a od 2008. se ponovo vraća u Manjguru koju je razvio u jednu od vodećih PR agencija u regiji. Prvih osam mjeseci 2018. radio je kao posebni savjetnik predsjednika Vlade RH Andrej Plenkovića za strateško komuniciranje, nakon čega se vraća u konzultantske vode.

Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog i Međunarodnog udruženja političkih komunikatora (EAPC i IAPC).