Suzana Vasiljević

Suzana Vasiljević

Završila je XII beogradsku gimnaziju. Studirala je novinarstvo i germanistiku u Berlinu i filmsku i televizijsku kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

U svojoj zvaničnoj biografiji navodi da je početkom devedesetih radila kao istraživačica, prevodilica, producentkinja i novinarka za svetske televizijske stanice, između ostalog za BBC, nemačku televiziju ARD i austrijsku televiziju ORF.
Dobitnica je „Zlatne masline“ za režiju na televizijskom festivalu u Baru 2005. godine za film „Srebrenička sećanja“.
Od 2004. godine, kako navodi u svojoj zvaničnoj biografiji, radi kao konsultant u Kancelariji za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije, zadužena za komunikaciju sa predstavnicima ambasada, NVO i stranih medija, kao i za organizaciju konferencija.
Nakon rada u Vladi Vojislava Koštunice, 2008. godine počinje da radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao šef Biroa za medije, gde ju je, kako je rekla, pozvao Ivica Dačić. Posle dve i po godine prelazi u JP „Srbijašume“, gde je kao direktorka odeljenja za komunikacije radila narednih godinu i po.
Sa Aleksandrom Vučićem Suzana Vasiljević počela je da radi 27. jula 2012. godine, kada je on bio potpredsednik vlade i ministar odbrane. Njihova saradnja je, kako je Vasiljević rekla u intervjuu za list „Alo“ u januaru 2018, počela tako što ju je Vučić na engleskom upitao „Do you want to work for me?“. U istom intervjuu Vasiljević navodi da je Aleksandar Vučić često predstavlja kao „predstavnika građanskog sektora u kabinetu“.
Suzana Vasiljević je kao savetnica predsednika Vučića u junu 2018. godine izabrana i za članicu Koordinacionog tela za saradnju sa medijima, koje će, kako je saopštila Vlada, raditi na unapređenju položaja medija.