Aleksandar Conić

producent

Aleksandar Conić je producent, reditelj i scenarista sa višedecenijskim iskustvom u radu na filmu i televiziji na tržištima Amerike, Indije i Evrope.

Kao stipendista kanadske Akademije za film, diplomirao je režiju i filmsku produkciju u Torontu. Nakon 10 godina provedenih u Kanadi, vraća se u Beograd gde osniva jednu od najuspešnijih produkcijskih kuća u našoj zemlji Clockwork Film Production.

U Srbiji je producirao internacionalna filmska ostvarenja koje je videlo preko 100 miliona gledalaca širom sveta, a našu zemlju je kao atraktivnu destinaciju za filmsku produkciju prvi predstavio Bolivudu. Posebno je posvećen promociji nacionalne filmske industrije u svetu.

Koproducent je filma Questi Giorni koji je ušao u zvaničnu selekciju Filmskog festivala u Veneciji.

Režirao i producirao više desetina marketinških kampanja, TV reklama i emisija, kratkih i dugometražnih igranih filmova u Evropi i Severnoj Americi.

Autor je nagrađivanih scenarija, među kojima je i scenario za film “Dodir” koji je prikazan na nekoliko najprestižnijih svetskih festivala.

Dugogodišnje iskustvo u radu u kreativnoj industriji, prenosi i na angažovanje u promociji kulturnog nasleđa, kao osnivač Muzeja istorije, umetnosti i diplomatije “Doma Jevrema Grujića”.

Član je UO Filmskog centra Srbije, Srpske filmske asocijacije i potpredsednik Nacionalnog udruženja istorijskih kuća Evrope.