Dejan Turk

Generalni direktor / CEO, A1 Srbija i A1 Slovenija

Nakon studija na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju 1995. godine Dejan Turk započinje karijeru u McDonald’s Slovenija kao menadžer restorana, a istu kompaniju napušta kao izvršni direktor lanca restorana u Sloveniji i Hrvatskoj.

 

U A1 Telekom Austrija Grupu došao je u avgustu 2004. godine kao rukovodilac marketinga i prodaje u Si.mobilu (sadašnji A1 Slovenija). Posao predsednika Upravnog odbora Si.mobila obavljao je od 2007. do 2014. godine kada prelazi u Vip mobile (sadašnji A1 Srbija) na poziciju CEO-a. Od 2015. godine preuzima funkciju direktora/CEO/CMO nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. Dejan je na funkciji generalnog direktora kompanija A1 Srbija i A1 Slovenija od 1. jula 2015. godine.

 

Turk je dobitnik mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Predsednik je Foruma za odgovorno poslovanje, potpredsednik Saveta za e-upravu NALED-a i Saveta stranih investitora (FIC) i član UO Srpske asocijacije menadžera.

 

Član je Nadzornog odbora kompanije A1 Telekom Austrija AG, članice A1 Telekom Austrija Grupe, kao i Upravnog odbora NLB banke a.d. Beograd.

 

U Srbiji mu je uručena nagrada za izvrsnost u poslovanju, liderstvo i društveno odgovorno poslovanje „Kapetan Miša Anastasijević“ 2015. godine, dok je godinu dana kasnije od strane Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) proglašen Poslovnim ambasadorom lidera promena. Krajem 2018. godine Srpska asocijacija menadžera dodelila mu je prestižnu nagradu “Menadžer godine”.