Dragan Močević

Pro Educa

Dragan Močević je preduzetnik i osnivač agencije Prime communications, prve domaće PR agencije u BiH s kancelarijama u Banjaluci i Sarajevu. Na poziciji generalnog menadžera agencije radio do 2018.godine.

U tom periodu je agencija radila za najveće međunarodne i domaće klijente kao što su Unicef, Peugeot, Podravka, Svjetska banka u BiH, McDonalds, Hypo Alpe Adria Bank, UNDP, OSCE, Coca Cola, Loreal, IBM, Philip Morris International, Nokia Siemens Networks, Bulgartabac, Volvo i mnoge druge domaće i strane kompanije.

Pokretač je PR konferencija PROACTIVESarajevo PR open, te bh. studentskog takmičenja PR Challenge.

Radio je kao TV voditelj, producent i urednik, ali i kao glavni i odgovorni urednik omladinskog programa Radija Republike Srpske 1998.godine. Bio je dopisnik nekoliko specijalizovanih časopisa iz oblasti ekonomije.

Radio je za kompaniju Loreal od 2001 do 2004.godine.

U periodu 2005 – 2007. bio je član Vijeća za štampu Bosne i Hercegovine.

Jedan je od osnivača i prvi predsjednik Upravnog odbora Udruženja za odnose s javnošću Republike Srpske PRO RS (2006-2010).

Član je Upravnog odbora Centra za edukaciju “Pro Educa”, a zadužen je za specijalne projekte, konsultacije i treninge iz oblasti medija, porodičnih firmi, upravljanja promjenama, kriznog komuniciranja, odnosa s javnošću i javnog nastupa.

Radi kao savjetnik i konsultant za brojne domaće i međunarodne kompanije i organizacije u BiH.

Predavač i panelista na brojnim regionalnim konferencijama poput E-trgovinaDigitalizuj.meNetworkDigitalSKOJHUOJDSOJTvitomanijaNova energija, Vivaldi forum i brojnim drugim, a iz oblasti odnosa s javnošću, upotrebe društvenih mreža i interneta u poslovne svrhe, političkog marketinga i kriznog komuniciranja.

Autor je projekta “Porodične firme – stub razvoja ekonomije” koji se od 2010.godine realizuje u Bosni i Hercegovini a od 2013.godine u Srbiji, te Crnoj Gori i Makedoniji gdje su urađena istraživanja. Do sada je održano 7 poslovnih foruma o porodičnim firmama u BiH i Srbiji.

Autor i koautor brojnih stručnih tesktova, analiza i istraživanja, brendova i projekata.

Osnivač nekoliko internet portala među kojima su Frontal The Srpska TimesOrgansko.org i drugi.

Na blogu se bavi  komentarima o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i raznim temama koje su mu hobi kao kuhinja, turizam, fotografija i druge.

Preduzetnik, Sarajlija u Banjaluci, tviteraš, izbjeglica, šofer, hobi poljoprivrednik i kuhar, komentator i hroničar besmisla, bloger u pokušaju .…