Slavica Trifunović

pomoćnica ministra za informisanje i medije, Ministarstvo kulture i informisanja

Slavica Trifunović rođena je 1958. godine u Kragujevcu, Srbija. Osnovnu školu, gimnaziju i Ekonomski fakultet završila je u Kragujevcu.

Tokom svog dugogodišnjeg radnog iskustva, a posebno na poziciji gradskog ministra za kulturu u Skupštini grada Kragujevca u periodu 2000 – 2004. godine, Slavica Trifunović dala je izuzetan doprinos kulturnom razvoju grada Kragujevca, gradskih kulturnih institucija i unapređenju međunarodne kulturne saradnje. Kragujevac je bio jedini grad u Srbiji koji je imao izgrađenu ,,Strategiju kulturnog razvoja grada“, dokument koji je podržala Evropska komisija, a koji je ocenjen najvišim ocenama od strane ,,Unesco’’ i Ministarstva za kulturu Velike Britanije.

Za postignute rezultate,  Ministarstvo za kulturu Republike Srbije uručilo joj je priznanje kao jednoj od najboljih gradskih ministara za kulturu u Srbiji.

Od novembra 2012. godine obavlja dužnost pomoćnika ministra za međunarodnu kulturnu saradnju, evropske integracije i međunarodne projekte u Ministarstvu kulture i informisanja, i glavni je rukovodilac projekta ,,Milanski edikt 313 – 2013, Srbija“.