Saša Leković

Izvršni direktor za tehniku, Telenor Srbija

Leković se Upravi Telenora Srbije pridružio 1. oktobra 2018.  U Telenor Srbije dolazi iz Kazahstana, gde je radio kao izvršni direktor Tehnike  i informacionih tehnologija (CTIO) u kompaniji KCELL, članici Telia grupe i vodećem mobilnom operatoru u zemlji, sa više od 10 miliona korisnika.
 Pre toga, Leković je radio u Telekom Srbija grupi (koja obuhvata poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini), na poziciji  Savetnika  Upravnog odbora od 2012. do 2015. godine i bio odgovoran za razvoj tehnike, tehnologije i usluga, kao i transformaciju mreže. Unutar Telekom Srbija grupe, Leković je bio i na pozicijama izvršnog direktora Tehnike (2008-2012), i izvršnog direktora Strategije i transformacije (2007-2008).  U tom periodu, vodio je i EU firmu Telekoma Srbije registrovanu u Amsterdamu, koja je vlasnik međunarodne IP MPLS mreže  koja povezuje 12 glavnih evropskih centara za razmenu interneta i kroz koju se istovremeno obavljaju međunarodne VPN usluge kao wholesale Internet poslovanje kompanije.
Leković je proveo i četiri godine u Telekomu u Crnoj Gori (2001-2005) kao Izvršni direktor transformacije i informacionih tehnologija.
Leković poseduje Master diplomu elektrotehničkih nauka, koju je stekao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Govori engleski i ruski jezik.