Nebojša Bjelotomić

direktor Inicijative „Digitalna Srbija

Diplomirao je kao stipendista Bostonskog univerziteta u oblasti biomedicinskog inženjeringa. Karijeru je započeo u jednom američkom startapu, a nakon povratka u Srbiju radio je u IBM-u, zatim i u Fujitsu Siemensu gde je vrlo brzo došao do pozicije sa koje je vodio poslovanje u celom regionu.

Paralelno je nastavio svoje usavršavanje magistraturom u oblasti menadžmenta i marketinga i postao direktor kompanije Printec koja se bavi razvojem rešenja za automatizaciju finansijskih transakcija, da bi poslednjih pet godina proveo na mestu direktora kompanije Saga koja je u tom periodu zabeležila značajan rast — pored učvršćivanja pozicija u tradicionalnim oblastima, nadgledao je razvoj segmenta za veštačku inteligenciju i data science.

Bio je jedan od prvih članova Skupštine DSI otkako je nastala ova organizacija, a samo u poslednjih nekoliko meseci kao poslovni anđeo podržao je domaće startap timove u njihovim naporima za širenje na svetskom tržištu i direktno učestvovao u dve investicije ukupne vrednosti od pola miliona evra.