Ruža Veljović

Direktorka magazina Diplomacy&Commerce

Rođena je u Zenici 1978. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer marketing. Karijeru je započela u Ministarstvu obrazovanja, zatim je radila u Roamingu na poziciji marketing menadžera brenda Samsung. U medije prelazi 2007. na mesto direktora marketinga i korporativnih komunikacija kompletnog portfolija Ringier Axel Springer u Srbiji. U Color Press Grupu dolazi u januaru 2016. na mesto direktora magazina Diplomacy&Commerce, sindikacije londonskog The Economista.

Predstavlja kompaniju u Asocijaciji medija Srbije i privrednim komorama, sa kojima magazin intenzivno sarađuje. Aktivno učestvuje u radnim grupama koje doprinose unapređenju zakonske regulative kao i samoregulaciji tržišta medija u Srbiji. Trenutno pohadja trogodišnji multiplikatorski program DW Akademie u Srbiji, a zavrsila je i sertifikovani kurs digitalnog marketinga Digital Communications Instituta.

U slobodno vreme kuva i uživa u braku sa jednim Markom, piše o putovanjima na svom blogu Vojevanje, ima svoju stranicu „Život je lep” na društvenim mrežama, pohađa Life coaching kurs američke škole “The First choice”, a društvo na poslu joj pravi maltezer Romanov.