Saša Popović

suosnivač i direktor, Vega IT

Saša Popović je otac dvoje dece. Rođen je 1980. godine u Zrenjaninu. Svoje akademsko obrazovanje je stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je završio Master studije elektrotehnike i računarstva.

Još tokom studija je počeo da radi kao programer i prvih nekoliko godina je proveo radeći za holandsku kompaniju sa sedištem u Novom Sadu.

Sa svojim kolegom sa studija, Vladanom Ostojićem, je 2008. godine iz sopstvenih sredstava osnovao kompaniju Vega IT, koja je i dalje u njihovom vlasništvu i koju zajedno vode.

Od kako je postao preduzetnik, podsticao je liderstvo i preduzetništvo unutar kompanije što je doprinelo tome da sa nekoliko kolega u proteklih pet godina učestvuje u osnivanju više novih kompanija od kojih su pet IT kompanije sa sedištem u Novom Sadu.

Briga o kolegama i zadovoljstvu klijenata, u šta je ulagao veliki deo svog radnog vremena, su za rezultat imali da je Vega IT od osnivanja imala rast od preko 30% na godišnjem nivou – u visini prihoda, profita i broja zaposlenih.