Borislav Tadić

CPO i član upravnog odbora 1&1 Versatel

Dr. Borislav Tadić
CPO i član upravnog odbora 1&1 Versatel
Za dvadeset godina, iskustvo u upravljanju stiče u 25 zemalja i 8 sektora (Deutsche Telekom, Detecon, Fraunhofer institut, Magna International Europe, Siemens, Ujedinjene nacije…).
U Deutsche Telekom grupi je proveo 13 godina, na liderskim pozicijama u domenu IT, bezbednosti, transformacije i strateškog konsaltinga, do višeg potpredsednika u tehnologiji sa fokusom na izgradnju i održavanje mreže sa više hiljada zaposlenih i 200 partner-kompanija širom Nemačke.
Od 2023. je član upravnog odbora kompanije 1&1 Versatel, dela United Internet grupe, zadužen za skaliranje i modernizaciju optičke mreže.
Doktorirao je u domenu društvene informatike i političkih nauka na Univerzitet u Siegenu (Nemačka), a magistrirao softverski inženjering i ekonomiju na Tehničkom univerzitetu u Gracu (Austrija). Menadžment edukaciju iz domena veštačke inteligencije i disruptivnih inovacija obavio je na Univerzitetu u Stanfordu (SAD) i Londonskoj poslovnoj školi (UK).
Kao nosilac brojnih međunarodnih nagrada i sertifikata, Borislav je angažovan u humanitarnom, akademskom i profesionalnom kontekstu. Njegovi prilozi objavljeni su u tradicionalnim i digitalnim medijima širom sveta. Tečno govori više jezika, uživa u sportu i putovanjima (>80 zemalja), a pored Hamburga, živio je u nekoliko gradova Evrope, Amerike i Afrike.