Header Image

Milovan Matijević

Mineco
Milovan Matijevic

Analitičar ICT tržišta – „Mineco Computers“

Milovan Matijević je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a bavi se informisanjem i savetovanjem o stanju ICT tržišta, prati i predviđa tehnološke trendove, pruža pomoć klijentima u donošenje strateških odluka u vezi poslovanja, nabavke i korišćenja IT opreme i usluga.

Radi kao analitičar i konsultant u oblasti informacionih tehnologija od 2004, i sproveo je veliki broj istraživačkih projekata. Autor je više od 50 izveštaja na temu srpskog IT tržišta, kao što su godišnje studije: „Obim i struktura IT tržišta – SITO“, „Informatička industrija Srbije – Analiza sektora“ i „Preduzeća u Srbiji kao IT korisnici“.

Na poziciji direktora za Srbiju i Crnu Goru, radio je dve godine za „IDC“, vodeću kompaniju na globalnom tržištu informisanja i savetovanja u ICT. Pre njegovog analitičkog rada, proveo je 5 godina na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na razvoju telekomunikacionih sistema, u oblasti računarske simulacije digitalnih telekomunikacionih sistema. Od 1990. godine Milovan Matijević je suosnivač i direktor kompanije „Mineco Computers“ koja je prva i do sada jedina lokalna kompanija u Srbija koja se bavi istraživanjem tržišta i tehnološkim kretanjima u ICT oblasti.