Header Image

Maja Rakovic

Naxi Radio

Naxi Radio

Maja Rakovic je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na grupi za sociologiju. Naxi radio osnovala je 1994. godine, uvek unoseći inovacije i postavljajući nove standarde u radio industriji. Na njenu inicijativu Naxi radio postaje partner BBC-a i Deutche Welle. Od 2010. osnivač i predsednica reprezentativnog udruženja radio stanica RAB Srbija i organizator Radio dana Srbije. Dobitnica je nagrada: „Cvet uspeha za ženu zmaja“ koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije, „Stvaratelji za stoljeća“ Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, „Priznanja za doprinos poboljšanju regionalnoj medijskoj saradnji“ RSG radija iz Sarajeva, kao i nagrade „Iskorak“ u okviru akcije Ljudi za novo vreme. Deo je prvog izdanja enciklopedije Oxford’s Book of Successful People of Serbia.

Svojim radom i zalaganjem uspeva da transformiše radijsko tržište Srbije u savremenu medijsku industriju, koja je podjednako atraktivna i slušaocima i oglašivačima. Posvećena je edukaciji kolega novinara i radijskih voditelja, kao i stvaranju novih stručnjaka u oblastima uređivanja i vođenja modernih radio stanica.

Kao predstavnik Udruženja radio-stanica Srbije (RAB), Maja Rakovic je član je radnog tela za izradu Medijske strategije Republike Srbije do 2023. godine.