Header Image

Vukašin Stojkov

Startit
Vukasin Stojkov

Vukašin Stojkov je preduzetnik, tehnološki aktivista i dizajner.

Rođen je 1982. godine u Beogradu, trenutno živi u Novom Sadu. Svoj karijerni put otpočeo je kao samouki dizajner i programer, radeći od 2007. godine na različitim veb projektima u zemlji i inostranstvu. Iste godine, okreće se i aktivizmu, kreirajući vebsajt IT Događaji, sa ciljem jače promocije događaja u Srbiji u domenu informacionih tehnologija, kako bi pospešio jačem povezivanju i umrežavanju profesionalaca u ovom sektoru. Tri godine kasnije, zajedno sa prijateljima osniva Udruženje SEE ICT, neprofitnu organizaciju sa misijom stvaranja podsticajnog okruženja za tehnološki razvoj u Srbiji.

U Udruželju je u aktivnoj ulozi od samog početka i trenutno je član njegovog tročlanog Upravnog odbora. Kroz više od 200 projekata i događaja, 2 portala i 7 lokacija, organizacija je dosegla više od 100.000 ljudi, a kao pionir razvoja domaće startap zajednice pomogla je da startapi iz njenog programa prikupe 70% investicionih rundi realizovanih u Srbiji. Svoje aktivnosti realizuje u celoj zemlji sa jakom onlajn komponentom kroz najposećeniji tehnološki medij, Startit.rs.

Vukašin je studirao je Istoriju na Filozofskom fakulteta Univerziteta u Beogradu, učestvovao je kao predavač na više od 50 događaja u zemlji i inostranstvu i 2013. godine dobio je titulu jednog od top evropskih startap mentora.